Wat is een Automatische Externe Defibrillator?

AED aanschaffen

 

Wat is een automatische externe defibrillator? Een AED is een apparaat dat gemakkelijk uit zijn gebruikelijke positie kan worden gehaald en gemakkelijk te gebruiken is. De meeste zijn niet meer dan een paar elektroden die op een pad worden aangesloten om een elektrische schok aan het hart te geven. Het werkt met behulp van een camera, vergelijkbaar met een camera op een mobiele telefoon, die vervolgens wordt aangesloten op de elektroden die op de borst van de patiënt worden geplaatst. Een geavanceerde computer bepaalt dan hoeveel elektriciteit er nodig is om het hart te stimuleren en welke hoeveelheid schok er nodig is. Zodra de hoeveelheid elektriciteit is berekend, stuurt de defibrillator signalen naar de juiste personen om de juiste hoeveelheid elektrische schok toe te dienen.

Waarom is defibrillatortherapie nodig? Tegenwoordig worden we geconfronteerd met een ernstig probleem in het geval van een plotselinge hartstilstand. De toestand waarin een persoon een hartstilstand krijgt, wordt hartstilstand genoemd. Het kan gebeuren tijdens de hartstilstand of ergens daarna. Onder dergelijke omstandigheden kan het hart stoppen met kloppen of kan het hart op een onregelmatige manier kloppen. De gevolgen kunnen fataal zijn voor de persoon die eraan lijdt. Daarom is het zeer belangrijk dat de mensen zich bewust zijn van de manieren om de situatie goed aan te pakken. Een van de manieren is defibrillatie van het hart.

Het is zeer belangrijk voor de paramedici en spoedartsen om defibrillatortherapie toe te passen op slachtoffers van een hartstilstand als zij niet normaal ademen. Anders bestaat de kans dat de defibrillator een schok aan het hart toedient en zo het leven van de persoon redt.

Er zijn veel defibrillatorapparaten die kunnen worden aangeschaft. Maar het is heel belangrijk dat iemand nadenkt over het type defibrillator dat hij of zij wil kopen. Dit zal afhangen van het soort activiteiten dat de persoon zal ondernemen. Adrenaline-shock-defibrillators zijn vrij duur. Andere zijn draagbare defibrillators. Deze zijn kleiner en kunnen gemakkelijk door de persoon worden meegenomen.

Als u niet zeker weet welk type defibrillator u nodig hebt, vraag dan advies aan uw arts. Hij is de aangewezen persoon om u te adviseren over het type defibrillator dat u moet kopen.

2. Wat zijn de modificaties van de defibrillatormachine?

Het defibrillatieapparaat dat u aanschaft, moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Het moet voorzien zijn van standaard elektroden, zodat het zonder problemen gebruikt kan worden om de persoon een schok toe te dienen. De meeste defibrillatorapparaten zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijker te gebruiken zijn. Sommige zijn voorzien van instructies die de persoon helpen om het apparaat aan zijn behoeften aan te passen.

3. Wat voor soort training moet worden gegeven voordat de defibrillator op de persoon kan worden gebruikt?

U moet de persoon een intensieve training laten ondergaan voordat u hem gebruikt om u in noodgevallen te helpen. Dit zal u helpen u voor te bereiden op de mogelijke gevaren van het apparaat.

4. Verschilt het gebruik van de defibrillator van land tot land?

Het antwoord is nogal verrassend. Het is zeer moeilijk te achterhalen wat in de verschillende landen het gangbare gebruik van defibrillator is. Aangezien er veel variaties van deze machines zijn, zijn er ook veel versies beschikbaar. Dit kan een van de redenen zijn waarom er geen universele norm is. Een andere reden kan zijn dat deze apparaten ook in verschillende prijzen verkrijgbaar zijn.

5. Wat is DPA (Device Aid Post)?

Device Aid Post is een fysiek dagboek dat het verhaal vertelt van een defibrillator. Mensen die dit apparaat gebruiken, beschrijven hoe dit apparaat hen door een aanval heeft geloodst. U kunt ook luisteren naar hun audio-interview op Blog Talk radio (http://www.blogtalkradio.com).

6. Wat doet een PCC (pulserend cardioversieapparaat)?

PCC’s zijn apparaten die een elektrische schok toedienen aan het hart van een patiënt wanneer het hart zich in een onregelmatige toestand bevindt die hartstilstand wordt genoemd. Er zijn twee apparaten: het kleine apparaat, dat de persoonlijke Doppler wordt genoemd en de grotere Doppler. De polsslag kan naar believen langzamer, sterker of verhoogd worden gemaakt. U zult leren hoe u dit apparaat moet gebruiken om een leven te redden. U zult ook leren wat de beste en meest geschikte manier is om een leven te helpen redden in noodgevallen.

 

LEES MEER : 

Defibrillator kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.