Rouw Twee Termijnen

Rouwritueel

 

Terminologie

Twee termen die we vaak gebruiken wanneer we het hebben over rouwrituelen zijn: yeringiet is een religieuze term die over het algemeen “slaap” betekent, maar ook verwijst naar het getuige zijn van een overlijden. Yeringite kan ook betekenen “een rouwende persoon” of “een persoon die rouwt”. Een begraafplaats of graftombe kan een yeringite genoemd worden.

peth is een Grieks woord dat betekent ofwel vertrekken (voor het welzijn van allen) of rouwen (voor jezelf). Het kan als volgt worden opgesplitst: mijn lijk, mijn brandstapel, of mijn offer aan alle dode goden. In de antieke wereld werden de brandstapels gewoonlijk in twee stukken gesneden en door de familie en vrienden bij elkaar geplaatst.

Begrafenis Processies

Begrafenisstoeten zijn een saillant onderdeel van alle culturen. Deze begrafenisstoet komt regelmatig voor in vele culturen en ceremonies. Als we ze meemaken, kunnen we mensen rechtstreeks aanspreken op de betekenis en de processen die door hun authentieke voorouders zijn doorgegeven.

Elke cultuur heeft zijn eigen processies en straatafsluitingen en u zult er de nodige creativiteit in terugvinden. In Asunción begint de traditionele processie met een begrafenisstoet die typisch door een smalle straat zoeft die door tientallen grafstenen wordt afgezet. Een man begint dan langzaam te voet, geflankeerd door jammerende vrouwen en kinderen. Je ziet jammerende vrouwen vergezeld van kalebassen, hoort vrouwen trommelen met baby’s in hun armen, luistert naar vrouwengejammer, en ziet een beeltenis gedrapeerd met bloemen, met kransen van bellen en bladeren met daarop felrode of gele rozen voor de eer, een wond gemaakt door een speer of javelina, of balsemvloeistoffen voor de dode rechts & rouw links. We krijgen altijd een pauze en Carnaval muziek speelt om te vieren de kans om te spreken met de doden.

Hoewel zenuwachtige huizen in Peru en Colombia een algemeen beeld zijn in verband met traditionele rouwrituelen, maken zij niet noodzakelijk deel uit van de begrafenisstoet.

Guidelines :

Werk met uw persoonlijke bondgenoten in de terugkoppelingslus: Spijt, groepsvooroordelen en motivatie

Schat niet verkeerd in wat een persoon in rouw overstuur maakt. Sommige mensen reageren een beetje duizelig of overdreven expressief; zeg SZ, je lijkt gewoon niet opgefokt. Weet dat ze dat gewoon niet zijn. In emotionele beroering kunnen ze openlijk huilen of snel lopen, of ze kunnen zelfs de inhoud van hun maag uitspuwen. Onthoud: Het spreekt voor zich dat niemand meer macht heeft dan zichzelf.

Ook al kunnen mensen in rouw boos of van streek zijn, het is belangrijk om ongemak te associëren met negatieve emoties en ze niet te streng te beoordelen. Dit moet niet controversieel of beledigend zijn, want om rouw te laten werken, moet iedereen zich op zijn gemak voelen en dit verdriet accepteren zoals het is. Je kunt ook met familie of vrienden over je belangrijke levensgeschiedenis praten. Geef je verdriet die persoonlijke tijd en ruimte waarin je een gewaardeerd lid van de familie was.

Emoties opruimen om ruimte te maken voor rede:

We weten dat het moeilijk kan zijn om uit je hoofd te komen, los te laten en te ontspannen als je gevoelens van spijt, schuld en pijn je overspoelen. Lach en maak grapjes met vrienden voordat je de verbinding verbreekt. Zet de tv 10 minuten uit. Pak een boek en ga met je gezin uit eten. Voor sommige mensen werkt muziek kalmerend. In Noord-Europa is rondhangen op een strand aan de Middellandse Zee heilige grond voor een vrouw die rouwt om de dood van haar man. Beweeg terwijl je stilstaat. Doe aan yoga. Doe een loopmeditatie, of ga gewoon op een warme zomeravond in het gras onder een boom liggen.

Improviseer waar nodig. Een beetje hulp bij het zingen kan een lange weg gaan. Om het ergste van het verdriet en de pijn weg te nemen, kun je je dierbaren helpen zich te realiseren dat ze zich niet “slecht” hoeven te voelen of zich nederig hoeven op te stellen tegenover jou. Je hoeft ze niet af te wijzen – scheid gewoon jouw reis van die van hen, en je legt alle verantwoordelijkheid voor genezing en verdergaan bij jezelf.

Herinner hen aan hun waarden en oprechte interesse in hen :

Rouwen kan een zeer emotioneel negatief cliché zijn wanneer we het hebben over het verlies van een dierbare, het is nog erger in het geval van het verlies van het lichaam van een dierbare. Wees je bewust van wat je doet met woorden. Emoties kunnen alle kanten op gaan, en soms is het de moeite waard om je vrienden en familie uit te dagen over hun reacties als het negatieve cliché naar boven komt. Je kunt je vrienden of familie niet vertellen dat je actief rouwt, en actief proberen te weigeren om alles te delen wat je voelt, omdat het tegenover niemand eerlijk is om hen te vragen jouw gevoelens en gevoelens te valideren.

 

LEES MEER : 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.