Paarden Training

Paardencoaching Amsterdam

 

 

 

 

Een paard met een vertraagde pijnreactie is ook gelukkig.

Met rijden, kan een paard beter communiceren. Het kan communiceren op een manier die men kan begrijpen. Terugkomend op het idee van een paard op de rand van moeilijkheden, kan men verlossing vinden door het berijden van dit buitengewone dier.

Bij paardencoaching probeert een coach een paard te verbeteren. Er wordt gestreefd naar het vergroten van de capaciteiten van het paard. Vaak is er de wens om het paard te laten zien hoe het zich beter kan gedragen in relatie tot het bereden worden. Paardencoaching heeft te maken met het elitaire karakter van paardenbezit en gaat in feite vaak over het ‘schoonmaken van de biologische kast’. Het draait om het verbeteren van het karakter van het dier, of ‘het karakter van de kudde’.

De entiteit met paardenkennis is een elite zendeling. Er zijn meestal invloedrijke mensen bij betrokken.

Het is de moeite waard op te merken dat paardencoaching bestaat aan beide uiteinden van het spectrum: als paardencoaching en als mensencoaching – in het ene geval probeert een coach een eliterenner te zijn terwijl de atleet nog steeds het paard bestuurt.

Sociale rollen van paarden

Nogmaals, mensen zijn specialisten op het gebied van paarden. De training van paarden is een manier om hun capaciteiten volledig te coƶpteren, net zoals het begrip van de elite ruiters van hun gekozen sport een evolutie is van hun eigen omgang met paarden”. Talloze gidsen, coaches en zelfs niche-auteurs benadrukken figuur voor figuur het belang van de paardengymnastiek. Hoeveel beter boven-de-hals tuigwerk en dijzeilen hadden paarden kunnen doen, als we er eerder waren geweest? Hoeveel vlakkere of fijnere teugels hadden we kunnen gebruiken, als we eerst hadden geweten hoe we het paard goed moesten aanpakken?

Volledig voorbijgaand aan het werk wie we zijn geweest, zijn we nog steeds paarden specialisten. Sta op tegen iets nu. Probeer je door pijn, pijn, pijn heen te slaan. Probeer de hele dag op een drafje te lopen en om de drie seconden te moeten stoppen omdat je enkel pijn doet. Je hebt de persoon genegeerd die net zo uitzonderlijk is als jij. Een paard vertrouwen is ontsnappen aan een overheerser. Het is verhuizen, om zijn leven te leiden zonder emoties, buiten dat witte huis van haar. Je bent een helper. Elk dier is je vriend. Je deelt een band met dit beest.

De vraag waarom we voor complexe taken op paarden moeten vertrouwen als we niet op een hoog niveau met paarden kunnen omgaan, is ook een van de vele misverstanden die ten grondslag liggen aan hoe onze cultuur over paarden denkt. Het is wat paardenmishandeling gesprekken proberen te verhullen.

lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.