Hondentraining – Hoe uw hond te trainen

Hondenschool Zeeland

 

 

 

Leer de nieuwste techniek in hondentraining. Verandert het gedrag van uw hond

Creëer een goed opgevoede, gehoorzame puppy

Dit is waar het bij hondenschool om zou moeten gaan – de zelfbeheersing van uw hond. Bij hondentraining gaat het erom uw hond te helpen gehoorzaam te zijn. De technieken die u zult leren, zullen u in staat stellen uw hond te leren gehoorzaam te zijn in alle situaties. Hoeveel van ons gebruiken lokken of overhalen om de gewenste gehoorzaamheid te bereiken? Het is oneerlijk voor uw hond en moedigt de verkeerde houdingen aan. Hier leert u technieken die u zullen helpen om de vijf belangrijkste commando’s – zit, neer, blijf en kom – succesvol te trainen.

Het zit-commando is waarschijnlijk het gemakkelijkst en het nuttigst. Begin bij de achterpoten van uw hond en duw hem in een zittende positie. Wanneer u zijn aandacht heeft gevangen, vraag uw hond om te zitten. Wees voorzichtig, als u hem naar beneden moet duwen, zal hij niet opstaan. Prijs hem.

Het kom commando is de moeite waard om te oefenen. Ga op een paar meter afstand van uw hond zitten. Roep hem op een vriendelijke manier. Als hij komt, prijs hem. Als u een vriend aan het andere eind van de ketting heeft, vraag uw vriend dan om uw hond naar u toe te roepen. U wilt dat uw hond het verband legt tussen de commandoketting en naar u toe komen.

Het blijf commando is ook erg nuttig. Zeg uw hond te zitten en plaats dan uw hand een paar centimeter voor zijn ogen. Beweeg uw hand comfortabel naar achteren, zodat hij zit. Terwijl u uw hand terug beweegt, herhaalt u het commando “blijf”. Als u een traktatie gebruikt, geef uw hond dan een stukje van de traktatie en geef dan het commando “blijf”. Herhaal het proces, stap aan de lijn en laat hem los om de traktatie te nemen. Sommige honden lijken deze techniek sneller te begrijpen dan andere. Het is belangrijk dat zelfs traag lerende honden het blijf commando begrijpen.

Sta me toe een techniek te delen die ik gebruik om mijn cliënt te herinneren aan de waarde van het blijf commando. De techniek is als volgt: Wanneer u een commando geeft, ga dan niet direct naar uw hond en maak een show van vreselijk uit de hand enthousiaste lof. In plaats daarvan, verwerk een sterk, stevig “blijf” geluid in het commando. ?”. Dan, zet de traktatie in uw andere hand en zoek de plek waar uw hond verwacht te gaan. “Blijf op die plek, en laat uw hond dan rustig en langzaam los. Sleep uw hond niet naar de plek — dat kan hem alleen maar opwinden. Laat hem langzaam los en hij zal tot rust komen. Zodra hij zit en zelfs nadenkt over wat hij aan het doen is. Laat hem los zonder te treuzelen over zijn gedrag. U wilt de gedachte aan opspringen niet belonen. En, u wilt er zeker van zijn dat de voeten van uw hond daadwerkelijk op de grond staan voordat u naar hem toe gaat om hem de traktatie te geven.

5. Net als mensen, moeten honden getoond worden dat ze trots kunnen zijn op hun prestatie. Het is niet zo leuk voor hen; het is ook geen leuke tijd. U wilt niet met uw hond pronken in het bijzijn van gezelschap, of erger nog, ze op een gênante manier afvallen. Dus laat uw hond zien wie de baas is. Oudere honden kan ook geleerd worden om te apporteren. Hiervoor raad ik clickertraining aan. (Er staan instructies aan het eind van dit artikel).

6. Zorg ervoor dat u de aandacht van uw hond hebt voordat u een commando geeft. Als u gewoon de naam van uw hond zegt en verwacht dat hij reageert zonder enig commando van u, kan het zijn dat hij u negeert omdat hij zo druk bezig is met zijn aandacht op u te vestigen! Als hij niet reageert, is dat niet erg. Hij luistert. Maar je hebt het hem twee keer moeten zeggen.

7. Zorg ervoor dat u de taal van uw hond volledig begrijpt. Als u de naam van uw hond zegt en verwacht dat hij naar u toekomt zonder te reageren op het woord “kom”, zal hij dat waarschijnlijk niet uit zichzelf doen. Veel honden hebben de neiging om hun baasje aan te staren en nooit te reageren. Dat is geen aandacht. Hij wacht op het commando “kom” dat hem gegeven wordt. Dus wanneer hij daadwerkelijk naar u toekomt, is dat niet uit zichzelf; hij moet er door u aan herinnerd worden dat “kom” iets anders is. Voor jongere honden is het “kom” commando het allerbelangrijkste commando om te leren.

lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.