Hoe houdt u uw hond gezond

Hondentrimsalon IJsselstein

 

 

 

De meeste puppy’s worden geplukt als ze 12 tot 14 weken oud zijn. Puppy’s moeten op deze leeftijd goed verzorgd worden, zodat ze de zorg kunnen zien die hun eigenaar aan hen besteedt. Op deze leeftijd krijgen ze tandjes en hebben ze weinig houvast zodat ze zich door het huis kunnen bewegen. Op deze leeftijd is de vacht van puppy’s erg zacht en pluizig, dus ze kunnen het beste kort gekamd en dagelijks geborsteld worden. Als ze een gladde vacht willen houden, moeten ze vaak in bad.

Bij een hond die geplukt wordt, wordt het haar eerst dicht bij de huid afgeknipt en vervolgens wordt het haar gescheiden om de onderliggende koorden en het Instinct-kanaal bloot te leggen. Hierna wordt het haar ofwel geknipt of getrimd. Er zijn twee soorten clips. Beide zijn schaarstijl; de ene is zaagstijl en de andere schaarstijl. Beide combinaties van clips kunnen tegelijkertijd worden gedaan OF ze kunnen worden gedaan op verschillende lengtes om tegemoet te komen aan de verschillende lengte van het haar in die specifieke vacht.

Het haar wordt ofwel geknipt of getrimd met behulp van schaarachtige tanden; als een tondeuse wordt gebruikt, worden de messen meestal niet vervangen, zodat huisdiereigenaren meestal schaarachtige kunnen gebruiken. Bij het trimmen van de vacht van een hond, is het het beste om dit te doen met de hond shirt als het zou mouwen in lengte. Op deze manier zou de messen niet krassen op de huid van de hond.

Het trainen van uw hond is een zeer belangrijk onderdeel in het gezond en in goede conditie houden van uw hond. Honden van verschillende leeftijden hebben verschillende verzorgingsbehoeften. U zou dit deel van de hondenverzorging niet willen negeren. Behalve verzorging, vinden honden het ook leuk als ze worden verzorgd. Dit betekent echter wel dat het knippen van de nagels een grotere uitdaging kan zijn, omdat ze hier niet aan gewend zijn en zich hiertegen kunnen verzetten.

Als u dit nog nooit hebt gedaan en toch van plan bent het te doen, dan moet u vertrouwd raken met uw hond. Dit is omdat er sommige plaatsen zijn die je hoofdpijn kunnen bezorgen als je je niet vertrouwd maakt met de hond. De huid van de hond kan geïrriteerd raken als de persoon te ruw is in het verzorgen van hem.

Een hondeneigenaar moet voorzichtig zijn bij de verzorging van zijn hond. Gebruik een zachte borstel, zodat u niet te veel met hun haar te maken krijgt. Honden hebben namelijk vier huidlagen: hun huid, hun acto, hun stratum, en hun pannalaag. De huid moet altijd als eerste profiteren van een goede borstelbeurt.

Gebruik na het borstelen van uw hond een droger om de vacht op te drogen. Zorg ervoor dat de stand op een warme stand staat en borstel uw hond vanaf het hoofd helemaal tot aan de staart. Doe dit een aantal keer om er zeker van te zijn dat al het vuil verwijderd is.

Sommige honden kunnen er slordig uitzien omdat ze kort haar hebben, dus is het een goed idee om ze elke dag te borstelen. Dit zorgt ervoor dat in ieder geval al het haar dat de vorige dag is uitgevallen eraf gaat. Dit is belangrijk omdat het haar van een hond er misschien niet zo rommelig uitziet als al het uitgevallen haar onderaan zit. Het haar komt er dan aan de bovenkant in klontjes af.

Het is OK om dagelijks te borstelen als de hond twee keer per jaar zijn vacht waait. Maar als u in de toekomst een mooi hondenbeeld wilt behouden, dan kunt u uw hond beter dagelijks borstelen.

Het is ook een heel goed idee om uw hond dagelijks af te vegen met een natte doek of handdoek. Zo verwijdert u al het vuil, haar en afval uit de vacht. De huid van de hond is zeer gevoelig, en een goede veegbeurt zal ervoor zorgen dat er geen klitten haar of infectie van de huid zal ontstaan. De meeste hondenrassen moeten nooit te vaak worden gewassen, omdat ze hun natuurlijke vacht nodig hebben om water af te stoten.

Als u dit doet, ziet uw hond er schoon en gezond uit, en zal hij meer geneigd zijn om zijn haren te laten borstelen. Na het borstelen is het een goed idee om hem een bad te geven. De meeste honden worden vet tijdens het verharingsseizoen, en het is een natuurlijke reactie voor hem. Dus, in plaats van hem in bad te doen alleen omdat hij verhaart, geef hem een bad om het verharen te verlichten of hij zal zijn frisheid verliezen.

Een ander alternatief voor een bad is om uw hond in te checken in een speciaal ontworpen hondentrimsalon. Deze zijn veel uitgebreider en kunnen luxueus zijn. Maar er hangt ook een prijskaartje aan. Dat komt omdat u het grootste deel van de verzorging van uw hond voor uw eigen rekening neemt. Hij zal moeten zitten en wachten op zijn beurt, maar hij zal ook worden behandeld door de deskundige handen van de saloneigenaar. Zij zullen een reeks procedures moeten uitvoeren die ervoor zullen zorgen dat uw hond er schoon en netjes uitziet.

Wil je het gewoon allemaal zelf doen, dan kun je de maten opnemen. Meet de lengte van het puntje van zijn neus tot de basis van zijn staart en zijn nek.

lees meer:

Hondentrimmer IJsselstein  | 10

Hondentrimsalon IJsselstein  | 70

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.