De traditie van het huwelijk

Huwelijksaanzoek Rotterdam

 

Het traditionele aanzoek wordt, in tegenstelling tot het Amerikaanse traditionele huwelijk, niet voorafgegaan door de status van finalist. De meest voorkomende redenen voor het initiëren van een dergelijke ontmoeting zijn: om verder te praten over huwelijksplannen; om genegenheid te tonen; om een directe relatie met de media tot stand te brengen.

–Bronnen:

1. De gevestigde kerk heeft onlangs de praktijk waarbij mannen in de kerk de vrouwen via bloemen een aanzoek doen, in de praktijk gebracht. Deze stap is gericht tegen de Kerk van de kant van haar leden, de vrouwen zijn de “eerste en voornaamste discipelen” van de Kerk. (Huwelijksaanzoeken in de Kerk: .pdf)

2. Traditionele Bruid: Veel kerken hebben onlangs de ontwikkeling van een typische bruid in een 9-maanden ceremonie in haar richting, maar terwijl dit kan van grote waarde zijn voor sommige Kerk heeft een andere, meer praktische, betekenis voor de bruid te zijn een emotioneel stabiele alleenstaande vrouw. (In zijn tijd, waren er geen elektronische vertakkingen voor huwelijksaanzoeken; als ‘Viktor’ geen ring voor u, loop weg van “nu.” )(In haar tijd was elke situatie van verbintenis, met uitzondering van een echtscheiding, voor de Queen Mary een droom op de muur van dromen, maar een huwelijksaanzoek werd een conventionele procedure in de tweede helft van de 19e eeuw. In haar tijd bestond de moderne huwelijksceremonie uit de ‘Gouden Boog’, de ‘Ochtendglorie’, toen Frans I soeverein van Frankrijk werd, de ‘Kapel van de Heilige Maria van Caen’ (waar de paus nu begraven ligt), zittend op een laag krukje, Pontifex Maximus Signorum, en hem overladen met bloemen, goud of zilver en elke hanger waar hij om vroeg. Na zijn begrafenis en creche wordt hij begraven in de Basiliek van Santa Maria Maggiore in Rome).

3. Christianelle: Het fenomeen van de “Christianelle” is een recept voor een ongelukkig einde. Ongeacht de leeftijd van de vader, wil het meisje in contact blijven met haar vader en zijn gehechtheid behouden. De moeder is ook geobsedeerd door dit verlangen en probeert hardnekkig te voorkomen dat het meisje van haar vader scheidt. Als het meisje deze door de moeder voorgestelde onderwerping aanvaardt, leidt dit tot nog meer verdriet. Weigert zij dit moment van vaderlijke aanvaarding, dan verwijdert de vader zich uit het contact met zijn dochter. Het is niet verwonderlijk dat de intensiteit van de moeder-dochter relatie sneller afbrokkelt (hoewel niet altijd) als zij de duur van hun verloving verlengt tot twee jaar, dat wil zeggen, als het meisje inmiddels gescheiden is.

4. Klaar om baby’s te maken: Mensen die kinderen willen krijgen, maken zich zorgen over wat anderen van hun kind zullen zien. Terwijl sommige Filippijnse paren al kinderen hebben, hebben anderen dat nog niet en vragen telefoonvrienden om in het gezin te mogen trouwen. De Filippino in deze samenleving is een nieuwsgierige ziel en hij geniet van het maken van observaties over de levensstijl van een man en apparatuur die doorgaat.

 

LEES MEER : 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.